De FDA & E-Sigaretten

De Food and Drug Administration (FDA) is nauw betrokken geweest bij de regulering van de e-sigaretten. Hoe meer en meer onderzoek is afgerond en studies uitgevoerd, hoe dichterbij de DFA kan kwam tot goedkeuring. Er zijn nog geen beloften, maar er zijn wel tekenen van voortutgang.

FDA Approved Stamp and Rubber

2006-2009

Er zijn talloze hoofd evenementen met e-sigaretten geweest die betrekking hebben tot gebeurtenissen met de FDA. Het begon allemaal in 2006, toen de e-sigaretten waren geïntroduceerd in de Verenigde Staten tussen 2006 en 2007. Natuurlijk werd de FDA onmiddellijk gewaarschuwd, omdat ze een verbintenis hebben met tabak sigaretten. De FDA liet de bezorgdheid stijgen voor de gezondheid. In 2009 heeft de FDA, US Customs and Border Protection verbannen, van het toestaan van elke binnenkomst van elektronische sigaretten, van welk land dan ook. In mei 2009, heeft de Action on Smoking and Health (ASH) een petitie ingediend voor de FDA om de e-sigaretten te reguleren. Dit is wanneer de FDA ook twee merken had getest van e-sigaretten: NJOY en Smoking Everywhere. De resultaten van de test had sporen van een groep carcinogenen aangetoond dat gevonden was in tabak. Ook zijn sommige cartridges die bestempeld waren als 0mg nicotine hadden zeer kleine hoeveelheden nicotine. In juni ondertekende President Obama de wet om de FDA de mogelijkheid te geven om tabaksproducten te regulieren door middel van de Family Smoking Prevention en Tobacco Control Act 18.

2011-2012

In april 2011 begon de FDA elektronische sigaretten te reguleren zoals het andere tabak producten doet via de Food, Drug and Cosmetics Act. Etiketten op e-sigaret producten die alles met betrekking tot het product besproken (het helpen met het stoppen met roken of voordelen voor de gezondheid) werden strikt gereglementeerd als een apparaat van een geneesmiddel of als medisch doel. In augustus 2012 heeft de FDA een rapport uitgebracht van 100 mensen met nadelige gezondheidseffecten die e-cigs hebben gebruikt.

2013-2014

In september 2012 stapte de American Academy of Pediatrics (AAP) in. Zij hebben de FDA aangedrongen om tabaksproducten (inclusief sigaren, sigaretten, en elektronische sigaretten) te regulieren. In april 2014 vereiste de FDA dat e-sigaretten onder inspectie zouden gaan, waar ze goedgekeurd werden voor een verbod op de verkoop aan minderjarigen en een waarschuwingsetiket op het product stond. De AAP verklaarde dat elektronische sigaretten giftig waren voor kinderen. De FDA had voorgesteld om e-cigs te reguleren en kreeg zo controle over tabaksproducten. In juni 2014 wijzigde het White House de uitspraak van de FDA op tabak regelgeving en werd het online verkopen van e-cigs toegestaan. Echter in augustus drong de American Heart Association (AHA) bij de FDA aan om meer onderzoek naar e-sigaretten uit te voeren alsof ze tabak en nicotine producten waren, en het creëren van meer regels op de verkoop en marketing aan de jeugd. In september heeft de FDA voorgestelde regelgevingen op de verkoop van e-sigaretten en andere tabaksproducten aan iedereen onder de leeftijd van 18 en alle etiketten moesten een lijst van ingrediënten bevatten. Dit was ook een tijd waarin sigaret rokers aan het kiezen waren tussen e-sigaretten als een middel om te stoppen met roken. Een verdere discussie over elektronische sigaretten werden algemeen als een gezondere optie gezien.

FDA

E-Sigaretten Vandaag Besproken Door De FDA

De FDA is twijfelachtig over de gezondheid van e-sigaretten vanwege mogelijke gevaren van het product. Het ontbreken aan onderzoek van de hoeveelheid nicotine en andere chemicaliën geïnhaleerd worden tijdens het gebruik van deze producten. Het gebrek aan onderzoek over de voordelen van het gebruik van het product waren niet bevestigd. De FDA is ook aan het bekijken om elektronische sigaretten als een toegangsweg te gebruiken voor de jongere bevolking die tabaksproducten gebruiken dat schadelijk is voor de gezondheid.

Ondanks sommige onderzoeken dat uitgevoerd was, waarvan de resultaten bewezen hadden dat e-sigaretten gezonder zijn dan tabak sigaretten. De FDA moet ze nog volledig goedkeuren. Echter reguleert de FDA Center for Drug Evaluation and Research (CDER) elektronische sigaretten die bedoeld zijn voor therapeutische doeleinden. Op dit moment reguleert de FDA Center for Tobacco Products (CTP) sigaretten, sigaret tabak, rol-je-eigen sigaret en rookloze tabak. Bijwerkingen zijn gerapporteerd aan de FDA, die ook bijdraagt aan hun aarzeling naar goedkeuring van de e-sigaret. Ziekten zoals longontsteking, hartfalen, desoriëntatie, en epileptische aanvallen zijn gemeld voor personen die e-sigaretten gebruiken. Het is niet volledig bevestigd of het gebruik van de e-sigaret de oorzaak is van alle gevallen van ziekte, maar de FDA houdt rekening met deze meldingen en ook de controversiële regulering beslissing.

Best-E-Liquid

Mensen In De Industrie

WebMD heeft een uitgebreid artikel over e-sigaretten met betrekking tot gezondheid en heeft verklaringen van individuele personen die verschillende bedrijven en organisaties vertegenwoordigen aangesloten bij e-sigaretten op een of ander manier. Craig Youngblood, de voorzitter van InLife (e-sigaret bedrijf), verklaarde dat “ze zijn elektronische, alternatieve rook apparaten dat de sensatie van roken stimuleren. Ze stellen de gebruiker of anderen in de buurt, niet aan schadelijke niveaus van kankerverwekkende stoffen en andere gevaarlijke chemische producten bloot, die normaal geassocieerd worden met traditionele tabaksproducten.”

Norman Edelman, MD, een Chief Medical Officer van de American Lung Assocation en hij legde uit dat sigaretten “nicotine levering apparaten bedoeld om te worden gebruikt als een sigaret” waren. Hij vraagt: “Wat gebeurt er met een persoon die stopt met het inhaleren van de teer van de sigaretten en inhaleert nicotine? We weten het niet. Er is tenminste het potentie van schade.” Aan zijn beroep te zien, worden zijn zorgen begrepen.

FDA woordvoerster Rita Chapelle is bezorgd voor het misbruiken van e-sigaretten. Ze zei: “We zijn bezorgd over het kans op verslaving en misbruik van deze producten. We willen niet dat het publiek hen zien als een veiliger alternatief voor sigaretten.”

Organisaties In De Industrie

Er zijn verschillende organisaties in de tabaksindustrie, waarvan sommige de World Health Organization (WHO), American Medical Association (AMA) en de American Lung Association (ALA). Ze hebben allemaal gemeenschappelijke zorgen over de gezondheid van de bevolking en worden na de FDA en zijn beslissingen over regelgeving naarmate de tijd vordert.

De World Health Organization refereert naar e-sigaretten als “elektronische nicotine leveringssystemen” in een artikel uitgebracht in augustus 2014. Ze zijn bezorgd voor de gezondheid van de jeugd, omdat vele e-sigaret bedrijven de producten promoten als een aantrekkelijk toestel voor de jongere bevolking en niet-rokers. Ook zouden ze graag bewijs willen zien dat de elektronische sigaretten de gezondheidsrisico’s minimaliseren.

De American Medical Association verwoordt soortgelijke problemen van de veiligheid van de e-sigaretten. Ze zijn stevig in hun geloof dat er meer onderzoek moet worden uitgevoerd voor meer vertrouwen in het product. In een artikel gepubliceerd in juni 2014, verklaart het hoe de e-sigs in fruit en snoep smaken komen en een bestuurslid voorspelt dat deze niet-rokers en jongere mensen kunnen verleiden om te beginnen met roken.

De American Lung Association bespreekt in de eerste zin op hun website hoe ze bezorgd zijn met de bewering dat e-sigaretten rokers kan helpen met stoppen. Over het algemeen spreken ze uit frustratie met het gebrek aan harde bewijzen van welke aard met betrekking tot de e-sigaretten. Het artikel over e-cigs wat op hun website staat, laat zien hoe vroegere studies levels van nicotine en andere schadelijke kankerverwekkende stoffen in de producten bevatten. Omdat de Surgeon General zegt dat nicotine een negatieve invloed heeft op de foetale ontwikkeling en de ontwikkeling van de hersenen. Dit stijgt de bezorgdheid van de vereniging dramatisch. De American Lung Association is ook gericht op hoe de niet-gebruikers van e-sigaretten zal worden beïnvloed door tweedehands uitstoot. Er zijn studies die chemicaliën zoals formaldehyde en acetaldehyde in de e-sigaret uitstoot gevonden zijn.

Het is duidelijk hoe deze drie organisaties hun vele soortgelijke problemen delen. Gezien hun doel en hun individuele missies als gezondheidsorganisaties, zijn hun bedoelingen om de gezondheid van de bevolking te beschermen. Door de geschiedenis heen van de groei van e-sigaretten in de Verenigde Staten, hebben ze aanzienlijke inspanningen naar voren gebracht. Ze dringen de FDA aan om strengere regels te maken en meer onderzoek voort te zetten.

Lab E-cigarette Glassware

Conclusie

Elektronische sigaretten hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst gemaakt waren in 2003 door de Chinese apotheker Hon Lik. Ondanks hun groeiende controversie, zijn er veel inspanningen in onderzoeken en het uitvoeren van studies, zodat de bevolking en e-cigs gebruikers het product beter kunnen begrijpen. ApolloeCigs, een nieuwe sigaret merk, is zijn merk aan het ontwerpen die de positieve kwaliteiten bevatten die gezocht wordt in een e-sigaret ervaring. Hierbij wordt er gehoopt dat de FDA zal zorgen voor een permanente goedkeuring. Er is nog veel werk te doen, totdat de FDA volledig de e-sigaret goedkeurt op de markt en beslist over permanente regeling beleid, maar de elektronische sigaret markt blijft groeien.