Vaporizer Prijzen

De prijs speelt vaak een belangrijke rol in het maken van keuzes, en als het op vaporizers aankomt, is dat niet anders. De kosten zijn een belangrijke factor om mee te wegen voor veel personen, ook om te bepalen of e-smoking apparaten geschikt zijn voor ze. Er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden wanneer je wilt berekenen hoeveel een vaporizer kost, en of dat rendabel is als je het vergelijkt met traditionele rookwaren. De kosten van het apparaat, de vloeistoffen, onderhoudskosten en de accessoires zijn allemaal dingen die komen kijken in het kostenplaatje van een vaporizer.

JAC Vapour Kit

Dingen Die de Prijs van de Vaporizer Bepalen

De prijs van een vaporizer zoals bij andere producten hangt af van de kwaliteit, het merk en de plaats van productie. Bekendere merken zijn in de eerste instantie wellicht iets duurder dan vaporizers van mindere kwaliteit, maar vaporizers van goedkopere kwaliteit zullen over het algemeen ook inleveren op kwaliteit; ze moeten eerder vervangen worden of ze bevatten inferieure onderdelen die een groter gevaar voor de gezondheid kunnen vormen.

Vanuit sommige regio’s, zoals ook hier in Nederland, zul je een apparaat moeten laten importeren, wat de verzendkosten behoorlijk omhoog kan brengen. Het is echter wel aan te raden om direct vanaf de producent te bestellen, in verband met garanties. Ook belasting kan de prijs beinvloeden. Verder is het gebruik en de verkoop in sommige regio’s verboden, wat de kans op een legaal probleem vergroot. Het is altijd verstandig om de wetgeving van de regio te checken alvorens een bestelling te maken. Er bestaan tussen verschillende regio’s dus soms enorme verschillen in de prijs.

Kosten van het Apparaat

Het soort apparaat heeft waarschijnlijk de grootste invloed op de pris. Er bestaan veel verschillende typen apparaten, waardoor je bijvoorbeeld een wegwerp vaporizer, een standaard vape-apparaat die je meerdere keren kunt gebruiken, of een geavanceerd model dat ontworpen is om met bepaalde e-vloeistoffen samen te werken, die ervoor zorgen dat je dikkere hijsjes vapor kunt nemen.

Vaporizers worden los verkocht en als onderdeel van een set. De meest voorkomende vaporizer is de Pen vaporizer. Hij doet in vorm nog denken aan de klassieke sigaret, en er bestaan twee uitvoeringen: Een soort dat ontworpen is om gedroogde kruiden in te roken, en de soort die speicaal gemaakt is voor het gebruik in combinatie met e-liquids.

Apollo Veporizer Device

Prijzen van Pen Vaporizer om te Gebruiken Met Gedroogde Kruiden

Een losse Pen-Stijl Vaporizer voor het gebruik met gedroogde kruiden of gedroogde tabak zal ongeveer rond de $60 dollar kosten. Echter, sommige bedrijven bieden ze met korting aan voor een goedkopere prijs, terwijl andere bedrijven zeer luxe of geadvanceerde uitvoeringen hebben, die wat duurder uit kunnen vallen.

Prijzen van Vaporizer Pennen Beginnerssetten en Geadvanceerde Sets

Vape Pennen zijn ook verkrijgbaar als deel van een set, die vaak geleverd worden met setjes e-liquids. Vaporizer apparaten die deel zijn van een set komen in prijzen van zo’n $50 dollar voor een standaard beginnersset, tot zo’n $130 dollar voor een zeer uitgebreide kit. Het verschil tussen de beginnerset en meer geadvenceerde sets zijn vaak de kwaliteit van de vaporizet en de maximale temperatuur die het apparaat aankan, en de capaciteit van de materialen en de batterij die gebruikt wordt. Standaard apparaten in beginnersset zijn te combineren met de meeste e-liquids en vloeibare vullingen. Er zijn echter ook soorten eliquids die een hogere temperatuur en meer hitte produceren, die niet geschikt zijn in combinatie met bepaalde apparaten uit beginnerssets.

Kosten van de Vloeibare Vulling

Het soort vloeibare vulling is een ander cruciale overweging in het kostenplaatje van een vaporizer. Er zijn veel verschillende merken, smaken, en andere niveaus van kwaliteit verkrijgbaar. Deze variablen hebben invloed op de prijs van het vapen. E-liquid is over het algemeen verkrijgbaar in de smaken tabak, menthol, mint en meer exotische en zoetere smaken. Bovenop de factor van de smaak en het merk, zal de hoevelheid e-liquid ook invloed hebben op de smaak. De maten van de flesjes varieren tussen kleinere maten, die ookwel ‘sample size’of proefverpakking worden genoemd, van 5ml tot 30ml flesjes, plus grotere maten die je in bulk kunt kopen. Dit is, de verzendkosten in overweging genomen, een aanrader voor Nederlandse kopers. Veel bedrijven bieden bovendien behoorlijke bepsaringen aan wanneer je in Bulk bestelt.

Een flesje van 5ml kost ongeveer $3.
Een flesje van 10ml kost ongeveer $7.
Een flesje van 15 ml kost ongeveer $10.
Een flesje van 30ml kost ongeveer $15.

Clearette Vaporizer

Onderhoudskosten

De onderhoudskosten zijn sterk afhankelijk van de persoonlijke keuzes van de gebruiker. Dingen die meespelen in de kosten van het onderhoud van het apparaat zijn bijvoorbeeld het opbergmapje, hoesje of tasje waarin je je vaporizer vervoert, schoonmaakmiddelen en schoonmaakset om het hygienisch en veilig te houden. Als de vloeibare vulling oplossingen leeg zijn, zul je die ook moeten vervangen om weer te kunnen vapen. De frequentie en mate waarin dit nodig is hangt af van het gebruik.Hoe vaker een persoon de vaporizer gebruikt, hoe vaker hij de vulling moet vervangen, wat allemaal invloed heeft op de prijs van het onderhoud van het apparaat.

VaporFi Pro Kit

Prijzen van Vaporizer Pennen Accessoires

Naast het apparaat zelf, kunnen er ook verscheidene tanks toegevoegd worden aan de vaporizer, om verschillende functionaliteiten toe te voegen, zoals een extra opslagtank voor vloeibare vulling, of het mogelijk maakt versterkende vloeistof te gebruiken. Tanks kosten meestal zo rond de $30 tot $40, maar kunnen meer kosten bij geadvanceerde ontwerpen.

Prijzen van Onderdelen Ter Vervanging

Onderdelen ter vervangen hebben verschillende prijskaartjes afhankelijk van wat er vervangen moet worden, maar een stuk dat vaak vervangen moet worden is het kolenplaatje, ook wel coil head. Deze pakjes kun je over het algemeen voor rond de $10 kopen.

De Prijzen van de Opbergtas

De prijzen van opbergtassen en vervoerskoffertjes voor de vaporizer varieren en hangn sterk af van het ontwerp, het gebruikte materiaal en de producent of het merk. De goedkoopste tasjes voor vaporizers kosten rond de $7.

Cleaning Kit Prices

Cleaning the Vape Pen device, especially the one designed for use with dry herbs, may enhance the life of the device, making specialized cleaning kits a necessity for many users. Cleaning kit prices vary for Vape Pens, but may be purchased for around $15.

Prijzen van Schoonmaaksset

Het schoonmaken van de Vape Pen en het vape apparaat, met name bij vape pennen die gebruikt worden met gedroogde planten en kruiden, zal de levensduur van het apparaat gegarandeerd verlengen, wat de schoonmaakset een onmisbare aankaap maakt. Schoonmaaksets voor Vape Pennen varieren in prijs, maar de geodkoopste kosten rond de $15.

Apollo Ecigs Clearomizer

Kosten van Vaporizer vergeleken met de kosten van traditionele sigaretten

Juist omdat er zo’n breed aanbod is in verschillende prijsklassen, is de vraag of vapen nu echt goedkoper is dan traditionele sigaretten. Het antwoord verschilt. Voor mensen die de allerduurste en meest exclusieve vapor-accessoires, apparaten en vloeibare vullingen schieten de kosten waarschijnlijk zelf omhoog zullen gaan.

Echter, voor de ware koopjesjager en het soort gebruiker dat overwogen besissingen maakt, en eerder voor een standaard of premium vaporizer aan zal schaffen, en in het budget rekening houdt met de smaken, of zelf smaken produceerd, en die niet helemaal los gaat met de accessoires, kiest voor meer functionele dan persé modieuze modellen, zijn elekrtonische vrijwel altijd goedkoper dan traditionele sigaretten op de lange termijn.

Prijs-Kwaliteitsverhouding Vaporizer

Vaak is het meest kostbare deel van het vapen de kwaliteit van de vaporizer. Hoeveel je uitgeeft aan het begin, wordt voor veel mensen in de context gezien van de eerste investering die nu eenmaal nodig is om te beginnen. Het is een eenmalige investering. Omdat de meeste mensen maar één vaporizer willen kopen voor persoonlijk gebruik, is het aan te raden maar beter een goede te kopen.

Met dat in gedachten kiezen veel mensen dan ook voor Amerikaanse merken. Merken zoals Apollo Electronic Cigarettes, Halo, South Beach en Vaporfi zijn wat topmerken in het segment en staan bekend om hun langdurige kwaliteit en hun goede maak. Het kopen van een apparaat bij een vertrouwd merk biedt extra zekerheid wat de betrouwbaarheid van het apparaat, waardoor je er maar één hoeft te kopen.

De keus voor een goedkoper exemplaat kan ertoe leiden dat je hem mettertijd een keer moet vervangen. Een apparaat dat kapot is, kan gevaren opleveren voor de gezondheid, zeker als er smeltend plastic bij komt kijken. Als je wilt overstappen van traditionele sigaretten naar elektronische, dan wil je niet nog verder van huis stranden, en een groter gezondheidsrisico nemen.

Vaporizers Voor Een Lagere Prijs

Als je een vaporizer wilt gebruiken, maar de kosten wilt beperken, is het verstandig om, net als velen voor je, gebruik te maken van samples, proefverpakkingen en andere kortingen en aanbiedingen in winkels. Proefverpakkingen van vulling voor elektronische sigaretten is een uitstekende manier om kennis te maken met nieuwe smaken, en het is vaak ook voordeliger. De proefverpakkingen zijn vaak wat goedkoper. Veel vapers kiezen voor de optie om een proefverpakking te bestellen voor ze een grotere maat e-liquid bestellen. Als je online e-liquid bestelt, zullen veel bedrijven ook aanbiedingen hebben voor de verzending, of gratis bezorging bij aankopen vanaf een bepaald bedrag. Maak gebruik van deze mogelijkheden, zeker in Nederland kan dat een groot verschil maken als je vanuit Amerika bestelt!

De kostenanalyse van beiden rookmethoden op korte termijn, vapen en roken met traditionele producten, neemt slechts de onmiddelijke kosten van een pakje sigaretten tegen een flesje e-liquid in overweging, maar een meer realistische kijk is om ook het grote plaatje te kijken, en de persoonlijke gezondheid in overweging te nemen. De overtap brengt weldegelijk een positieve verandering teweeg in de gezondheid en de lifestyle.

Veel mensen die geprobeerd hebben te stoppen met behulp van de meest voordelige methode (zoals een pleister) of proberen cold-turkey te stoppen met roken, hebben baat bij vapen. Als er gebruik gemaakt wordt van niet-traditionele e-smoking apparaten zoals vaporizers, is het gemakkelijk de nicotinebehoefte af te bouwen. Er zijn ook mensen die apparaten voor elektronisch roken zien als een kostenbesparende, gezondere manier van roken en worden ware connoisseurs van de e-smoking ins en outs. Ze gebruiken het als een manier om hun individualisme uit te drukken, en kunnen hun creativiteit kwijt in het uitvinden van nieuwe recepten en nieuwe smaken.