De Beste Vaporizer van 2018

Met zoveel opties, is het kiezen van de beste vaporizer in 2017 soms een beetje overweldigend; gelukkig zijn wij hier om je te helpen! Lees de gids om alles te weten te komen over de bestaande opties. Wat de beste vaporizer voor jou is, hangt af van een aantal vragen, zodat je uiteidnelijk de best overwogen beslissing kan maken. Hier is een handboek van dingen die goed zijn om te weten, en de dingen die je moet overwegen in je zoektocht naar de beste vaporiser.

trend – merk – Prijs per Kit – Rank – Coupon – Ondersteuning/klantenservice – Start met Vapen! Lees verder

Wegwerp versus Herbruikbare vaporizers

Elektronische rook-apparaten, zoals electronische sigaretten(of E-cigs) en persoonlijke vaporizers zijn apparaten die de traditionele rookervaring, waaronder bijvoorbeeld sigaretten en sigaren, verbeteren, moderner maken en innoveren. Deze electronsiche apparaten kennen een uitgebreide variatie in stijl, merken en functionaliteiten, die verschillende rokersbehoeften vervullen. Ze zijn op te delen in twee catogorien: wegwerp en herbruikbare apparaten.

 • Wegwerp artikelen:
  • E-sigaretten: De originele versies van electronische sigaretten waren ontworpen om traditionele sigaretten zo goed mogelijk na te bootsen, en werden rookvrije sigaretten genoemd. Deze e-sigaretten lijken wat de vorm betreft op oude sigaretten, maar hadden een grotere omvang. Ze bevatten verschillende componeneten: Een deel waar de gebruiker aan hijst, en een uiteinde dat licht geeft, en een brandende sigaret namaakt. De traditionele e-sigaret is te gebruiken tot de vulling van de cartridge op is, en kan daarna weggegooid worden. De meeste electronische sigaretten die te verkrijgen zijn, zijn goed voor zo’n 500 hijsjes.
  • E-Hookah, e-waterpijp of E-shisha: De wegwerp e-hookah of e-shisha heeft een ontwerp dat te vergelijken is met die van de e-sigaret, maar is uitgebreid met nóg meer smaak navulling opties. De navullingen (ook wel cartridges) worden vastgemaakt aan de waterpijp en de gebruiker kan er zo’n 500 hijsjes van genieten tot deze weggegooid dient te worden.
  • Waarom wegwerp e-smoke apparaten zo aantrekkelijk zijn: Een van de voordelen van de e-rookapparaten zijn dat ze beschikbaar zijn op locaties waar je traditionele tabakswaren kunt verkrijgen, voor een relatief voordelige prijs. Reken op een tientje voor een apparaat. Een voordeel is ook dat ze makkelijker te gebruiken zijn dan traditionele apparaten. Ze vereisen soms meer montage, berekeningen en vloeistoffen, maar ze bieden meer op maat gemaakte mogelijkheden.
 • Herlaadbare apparaten:
  • E-sigaretten: De herbruikbare soort elektronische sigaretten is technisch verder ontwikkeld dan het wegwerptype. Het werkt door de gebruiker de nicotineniveaus bij te laten stellen met behulp van vloeistof die aan het apparaat toegevoegd wordt en daarna verbrandt, om vervolgens door de gebruiker geconsumeerd te worden.
  • Vaporizers: Deze herbuikbare apparaten maken gebruik van hetzelfde concept, maar hebben een iets ander ontwerp. Over het algemeen hebben de vaporizers een breed assortiment aan smaken waaruit men kan kiezen, en speciale smaakmizen die erop gericht zijn zoveel mogelijk smaak en een royale hoeveelheid damp uit de vaporizer te halen. De vloeistof wordt verhit totdat deze verdampt tot damp of mist, ook wel vape genoemd.

VaporFi Starter Kit Pro

Opties voor Herlaadbare Vapersapparaten

Jouw persoonlijke keuze voor een apparaat, zal voornamelijk afhangen van de persoonlijke rokersbehoeften, stijl en het beschikbare budget, want er zijn een heleboel merken en opties waaruit je kunt kiezen. De opties verschillen ook in grote en maat: De wat kleinere apparaten hebben vaak de vorm van een traditionele sigaret, terwijl de grotere opties ongeveer de maat hebben van een zaklamp. Er zijn veel opties voor het ontwerp en de kleur, waarin de mogelijkheden steeds verder worden uitgebreid, zodat iedereen zijn of haar apparaat naar wens kan aanpassen. De stijl, vorm en het onwerp van de apparaten hangt af van de beoogde functie van dat apparaat. Er zijn vier hoofd categorieen vaporizers waaruit je kunt kiezen:

The smaller sizes are functional as portable devices, which are more compact and more easily travel along with you.

 • De kleinere maten zijn uitermate geschikt om mee te nemen, ze zijn compact en draagbaar, ze reizen makkelijk de hele dag met je mee.
 • Meer gevordene apparaten zijn wat groter van maat, hebben een batterij die langer meegaat en zijn ontworpen om meer damp en een sterkere smaak te bieden; ze gaan goed samen met de intensere E-juices of vulstoffen.
 • Maatwerk en op maat gemaakte apparaten bieden meer aanpassingen aan de wensen van de gebruiker. Ze kunnen groter gemaakt worden, vaak bestemd voor thuisgebruik.
 • Er bestaan ook apparaten die speciaal ontworpen zijn voor gebruik met kruiden, ook wel herbal vapors genoemd. Ze worden speciaal ontworpen pm gedroogde kruiden, wiet of tabak mee te roken.

De voordelen van wegwerp apparaten: De voordelen van wegwerp apparaten is dat ze over het algemeen minder troep geven, en ze zijn meteen klaar voor gebruik. Men hoeft niet zelf in de weer te gaan met vloeistoffen en verhoudingen, maar kunnen meteen roken wanneer ze daar zin in hebben. Er hoeven geen metertjes of wijzertjes gechekt te worden. Let er wel op dat de cartridge goed vast gemaakt is.

De nadelen van wegwerp apparaten: Een mogelijk bezwaar tegen wegwerpapparaten, is dat ze niet zo lang mee gaan als de herbruikbare versies. Wegwerpapparaten moeten opnieuwe worden gekocht als de cartridges leeg zijn.

VaporFi New Vaproizer

Voordelen van herbruikbare apparaten: Het belangrijkste argument voor herbruikbare apparaten, is de duurzaamheid. Ze gaan een stuk langer mee dan de wegwerpuitvoeringen. Dit zorgt er ook voor dat de gebruiker meer vertrouwd raakt met het apparaat, wat er dan weer voor zorgt dat het gemakkelijker is om aanpassingen aan de smaak en de verhouding van de vloeistof door te voeren. Op de lange termijn is het vrijwel altijd voordeliger op een herbruikbaar apparaat aan te schaffen.

Nadelen van herbruikbare apparaten:De eerste investering is misschien iets groter dan de wegwerpversies of pack-by-back aankopen, maar de meeste rokers van electronische sigaretten geven deze apparaten toch de voorkeur. Voor enthousiastelingen levert een herbruikbaar apparaat enorme besparingen op, zeker wanneer je van een traditionele naar een elektronische manier van roken overstapt. Een nadeel is wel dat de effecten op de gezondheid voor de lange termijn onbekend zijn, omdat er meer onderzoek gedaan moet worden, en de Europese en Nederlandse regelgeving omtrent elektronische apparaten nog niet volledig reguleerd is.

Clearette Pro MINI Vaporizer

Vaporizer Batterijduur

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen is de batterijduur. Je kunt de beste en duurste vaporizer kopen, maar als de batterij leeg is, heb je er nog niets aan. Hier zijn de belangrijkste punten om in gedachten te houden wanneer je de batterijen van vaporizers gaat vergelijken. Over het algemeen hangt de kwaliteit van de batterij af van de fabrikant. Sommige batterijen, zoals bijvoorbeeld een 1100mAh batterij, zullen het langer uithouden dan andere batterijen, zoals 650mAh batterijen. Having the best vaporizer and a dead battery ill not do you much good when you need to smoke. Here are some battery basics to help you in your selection. On average, the battery life for a vaporizer will depend on the quality from the manufacturer. Some batteries, such as an 1100mAh battery, will last a bit longer than others, such as a 650mAh Battery. Het verschil tussen die batterijen zijn zo ‘n 1000 hijsjes of trekjes per keer opladen. Als je de batterijduur tussen het opladen wilt verbeteren, zorg dan dat je kiest voor een vaporizer met een batterij van hogere kwaliteit. Hoe groter de batterij, hoe langer het duurt voordat je hem weer hoeft op te laden.

Tips om de Batterijduur te Verbeteren

Tip een: Bewaar het apparaat bij kamertemperatuur, omdat extreme temperaturen invloed hebben op de batterijduur, zeker wanneer de batterij of het apparaat voor langere tijd wordt opgeslagen. Laat het apparaat dus bijvoorbeeld niet in de auto liggen op een hete zomerdag; dit zorgt ervoor dat de batterij eerder leeg is.

Tip twee: Dit lijkt misschien een open deur, maar zet het apparaat uit als je hem niet gebruikt. Zelfs als het over korte perioden gaat, stel dat je bijvoorbeeld een kwartiertje later weer wilt roken, kan dit een drastische invloed hebben op de batterijduur.

Tip drie: Voorkom dat je te veel stroom op de batterij zet, of het apparaat te lang in de oplader laat zitten. Het kan helpen als je een apparaat kiest met een indicator voor de batterij. Dat kan een schermpje zijn maar ook een lampje kan volstaan. Met hulp van de indicator kun je de batterijduur verlengen. Als je apparaat geen indicator voor de batterij heeft, maak je dan geen zorgen: Als je de andere tips omtrent de batterijen haalt, haal je alsnog het meeste uit je batterij. Als het apparaat wel een powerindicator heeft, maak daar dan gebruik van, en laad de batterij alleen op als er nog 50% of minder resteert.

VaporFi Charging

Vaporizers Opladers

De meeste vaporizers komen inclusief oplader, als dat echter niet het geval is, kun je hem waarschijnlijk aanschaffen bij het verkooppunt van het apparaat zelf. De meeste opladers sluit je aan op het elektriciteitsnet (door hem in het stopcontact in de muur te steken) of via de USB-poort van de computer of autoradio. Soms kun je de oplader direct aan het apparaat verbinden, batterij verwijderd dient te worden, alvorens die los aan te sluiten op de oplader.

E-liquid Flavors

E-Liquid – E-Juice

Naast het apparaat en de batterij, wil je waarschijnlijk ook E-liquid, e-vloeistof, oftewel, de vulling aanschaffen, om te gebruiken met je rook-apparaat. Deze vloeistoffen worden gecombineerd met vaporizers om zo allerlei verschillende smaken en rookervaringen te bieden. Vapors of rokers van electronische sigaretten kunnen zelf kiezen welke smaak ze willen gebruiken. De smaken zijn te verkrijgen in traditionele smaken, zoals tabak, menthol en mint, maar er zijn ook zoetere varianten verkrijgbaar: Wat dacht je van fruitsmaken, zoals mango, of zoetere smaken, zoals Suikerspin? Smaken zijn verkrijgbaar in pure en gemengde smaken. Je kunt ze over het algemeen kopen bij dezelfde verkooppunten als waar je electronische sigaretten of vaporizers haalt.

Volcano E-cig & E-liquid Accessories

Vaporizer Accessoires

Als je een nieuw apparaat, een vaporizer of e-sigaret aangeschaft hebt, wil je er misschien ook wat accessoires aan toevoegen, of het nu om praktische of modieuze overwegingen gaat. In beiden gevallen, kun je bij Vape accessoires denken aan schoonmaakmiddellen, opbergsystemen, draagtassen, filters, containers, hulzen, extra onderdelen en nog veel meer. Die accessoires kunnen iets betekenen voor je persoonlijke stijl, maar ook om praktisch het apparaat goed te onderhouden. Bewaar je vulling of e-vloeistoffen in waterdichte containers om lekken te voorkomen. Bewaar het apparaat in de draagtas als je hem niet gebruikt. Maten, stijlen en prijzen varieren voor elke accessoire, en zijn ook afhankelijk van de fabrikant en verkoper. De accessoires zijn over het algemeen verkrijgbaar bij verkopers van vaporizers, waaronder webshops en speciaalzaken. Kies de accessoires die bij je passen.

Makkelijk stappenplan om de juiste vaporizer voor jou te vinden in 2017:

 1. Begin met het kiezen van de soort vaporizer die je zou willen: Wegwerp of herbuikbaar.
 2. Vervolgens kies je je smaken: traditioneel, zoet of fruitig.
 3. Kies de gewenste accessoires en opladers.
 4. Selecteer een betrouwbaar verkooppunt, en doe je aankopen.
 5. Als je het apparaat eenmaal hebt, vergeet hem dan niet goed te onderhouden, zodat je het meest haalt uit het apparaat en de batterij.